16 July

ATT Update 2

Svi izvođači radova na gradilištu Adriatic Tank Terminals-a (ATT) su testirani negativno na Covid-19. ATT je organizirao dolazak mobilne jedinice Opće bolnice Dubrovnik, koja je testirala 110 izvođača. Nakon što je ATT u ponedjeljak preventivno zaustavio veliki dio radova na gradilištu, radovi će se nastaviti danas nakon što su se svi testovi vratili negativni.

Izvođač radova s pozitivnim nalazom, iz ranije objave ovaj tjedan, ponovno je testiran i nalaz je negativan, kao i za sve njegove direktne suradnike. Epidemiolog koji je naručio testove za ovu skupinu naručio je još jedan test kako bi potvrdio negativan rezultat inicijalnog izvođača. Do tada će izvođač i dio njegovih direktnih suradnika ostati u samoizolaciji. Nakon što stigne službena potvrda negativnog testa, oni također mogu nastaviti s radom na gradilištu.

Budući izvođači testirat će se prije dolaska na gradilište.

13 July

ATT Update

Tijekom ovog vikenda obaviješteni smo da je jedan od izvođača radova na našem gradilištu, nakon što je osjećao laganu slabost, testiran na virus Covid-19, te je nalaz bio pozitvan. Izvođač je odmah započeo samoizolaciju. Danas se testiraju drugi izvođači preventivno i ostat će u samoizolaciji dok se ne saznaju rezultati.

Od početka pandemije, mjere opreza protiv Covid-19 provedene su i na samom terminalu, kao i na našem gradilištu. Mjere uključuju: socijalno distanciranje - s distanciranjem od 2m koje se uvijek primjenjuje – mjerenje temperature, rad u malim timovima, redovito pranje ruku i poticanje ljudi da ostanu kod kuće kad se ne osjećaju dobro. Izvođači iz različitih ugovornih tvrtki koji su angažiranih na našem gradilištu rade neovisno jedni od drugih. Sve grupe imaju odvojene prostore u kojima se zadržavaju, poput prijenosnih toaleta i uredskih prostora. Upravne zgrade ATT-a zatvorene su od 17. ožujka 2020. za sve zaposlenike i izvođače ATT-a, osim operativnog sektora koji je terminal održavao kao ključnu infrastrukturu. Deset zaposlenih ATT-a bilo je dopušteno vratiti se u svoje urede 11. svibnja 2020. poštujući pravila socijalne udaljenosti i sve ostale sigurnosne
mjere.

31 October

Press Release: VTTI AND ENNA TO DEVELOP A MAJOR ENERGY ASSET IN THE ADRIATIC  

VTTI, the global independent provider of energy storage, and Energia Naturalis Holding (ENNA), have signed an agreement for the purchase by VTTI of 70% of Adriatic Tank Terminal (ATT) in the Port of Ploce, the main Adriatic deep-water port.  VTTI and ENNA will jointly expand and operate the newly built terminal in the Port of Ploce. The closing of the transaction is subject to closing conditions, including regulatory conditions. VTTI will manage the newly-completed tankage for clean petroleum products (CPP), and shall construct and operate further tank capacity alongside a significant new LPG (Liquefied Petroleum Gas) storage capability, with leading-edge technology.